Rovarcsapdaprofi.hu logo

Ragadólapos rovarcsapdáink minden tekintetben megfelelnek az élelmiszeripar HACCP követelményeinek és azon egyéb iparágak elvárásaink is, ahol a gyártás- és környezethigiéniai szempontok kiemelten fontosak a kártevők elleni védekezésben.
A ragadólapos rovarcsapdák eredményesen alkalmazhatóak a legyek, szúnyogok és bármely egyéb, fényre vonzódó repülő rovarok elleni védekezés során. 

Működésük 
A készülék speciális UV fénye a csapda belsejébe vonzza a repülő rovarokat, s ott a rovarok egy erős ragadó anyaggal felület kezelt lapra ragadnak.

Gyártás- és környezethigiéniai szempontok szerinti megfelelés

 • a környezet legcsekélyebb szennyezése nélkül, szóródás mentesen gyűjtik össze a repülő rovarokat 
  A ragadólap 100%-ban szóródás mentesen, roncsolás- és sérülésmentesen rögzíti a rátapadt rovarokat.  A ragadólapos rovarcsapdák GLUPAC™ technológiával gyártott, nagy felületű, hosszú élettartamú, a rovarcsalogató hatást fokozó sárga színű és anyagában feromonnal kezelt ragadólappal vannak ellátva. A ragadólapok normál üzemi körülmények között (kevéssé poros, átlagos nedvesség tartalmú környezetekben) legalább fél évig megőrzik intenzív rovarfogó képességüket.
 • fénycsöveik a környezet szilánk szennyezése ellen védő fényáteresztő fólia bevonattal vannak ellátva 
  A FEP bevonat garantáltan megakadályozza, hogy csőtörés/csőrobbanás esetén bárminemű szilánkszennyeződés kerüljön a környezetbe. A törhetetlen bevonat az UV fénycső által kibocsájtott fény 97%-át engedi át.
  A készülékekkel szállított korszerű és hosszú élettartamú UV fénycsövek hasznos élettartama 1 év, ill.
  ~8.000 üzemóra, teljes élettartamuk ~12.000 üzemóra.
 • rozsdamentes anyagból készülnek
  A készülékek vázszerkezetének anyaga típusonként eltérő, de vagy az anyag vagy a felületkezelés révén rozsdamentességet biztosítanak.
  - alaptípusok (fehér színű): a normál acél vázszerkezet a felületkezelésnek köszönhetően általános üzemi körülmények között rozsdamentes (cinkkel alap kezelt + fehér fedőfestékkel porszórt felület bevonat)
  - anyagukban rozsdamentes kivitelek (stainless steel): króm-nikkel acél vázszerkezet, mely ellenáll korróziónak, savaknak és lúgoknak is. Ezen anyag típust (304 grade) többek között az élelmiszeripari, gyógyszer- és vegyipari, kozmetikai ipari eszközök gyártása során használják.

​Válasszon kínálatunkból.
Ha nem egészen biztos döntésében vagy nem tudja, hogy melyik készüléket válassza és tanácsra, információra van szüksége, forduljon hozzánk bizalommal elérhetőségeink bármelyikén.