Nyest elleni védelem

A lakott területen élő nyestek alap természetének és életmódjának ismerete lehetőséget nyújt arra, hogy megfelelő eszközt alkalmazva, eredményesen védekezzünk a padlásunkra beköltöző és éjszakai nyugalmunkat megzavaró, vagy autóinkat károsító egyedekkel szemben.

A tapasztalatok és a városlakó nyestekkel foglakozó kutatások eredményei alapján elmondható, hogy a nyest sok mindenhez alkalmazkodott az ember környezetében, de alapösztöneinek megfelelően továbbra is rendkívül óvatos, gyanakvó természetű és a benne félelmet keltő hangokat, tárgyakat és a nála erősebb élőlényeket messzire elkerülő állat.

A tapasztalatok és a kutatási eredmények szerint a csapdákat és az élve befogó ketreceket szinte mindig elkerülik.

Csapdázásukhoz nagy kitartás és szerencse kell, és ha netán sikerül is befogni a nyestet, problémát okoz, hogy mit kezdjünk a fogságba esett állattal. Ha a csapda segítségével mégis megszabadultunk a nyesttől, mindent újra kezdhetünk, ha megüresedett helyét újabb egyed foglalja el.

A csapdázás esélyeiről és a nyestek városi életmódjáról a Gödöllői Szent István Egyetemen végzett vizsgálat eredményei szolgálnak bővebb információkkal.

Megfelelő akusztikus eszközzel, az ultrahangos riasztóval gyorsan és sikeresen elriaszthatóak és hosszú távon is távol tarthatóak a búvóhelyként használt padlásoktól és megóvhatjuk autóinkat a rágással okozott kártételüktől.

Az eredményesen alkalmazható, hálózatról működő ultrahangos riasztó

  • Megfelelő teljesítményű (hangnyomása 80-100 dB) – amit a nyest nem tud elviselni
  • Folyamatosan változó frekvencián működik (20-35 kHz között) –, amihez a nyest nem tud hozzászokni
  • Csak az emberi fúl számára nem hallható ultrahang tartományban sugároz hangot – ezáltal nyugalmunk legcsekélyebb zavarása nélkül bárhol alkalmazható
  • Minőségi elektronikai alkatrészekből áll – ezért a készülék károsodás nélkül bírja, akár a hónapokon keresztül tartó folyamatos üzemeltetést
  • Megbízható, hatóságilag bevizsgált és minősített termék – nem tűzveszélyes és érintésvédelmi szempontból is megfelelő, ezért kockázat és aggodalom nélkül magára hagyhatjuk padlásunkon vagy gépkocsinkban.

Az ultrahangos riasztók minden felsorolt kritériumnak megfelelnek, alkalmazásukkal szinte minden esetben gyorsan és tartósan szabadulhatunk meg a nyestektől.

Az ULTRASONIC nyestriasztó családot minősíti, hogy

  • több ezer készülék eladása után az eredménytelen elriasztások vagy műszaki meghibásodások miatti reklamációk aránya 0,5% alatti(!)
  • számos új vásárlónk az ismerősei, kollégái pozitív tapasztalatai, ajánlása miatt keres fel bennünket
  • korábbi vevőink más kártevőkkel (rágcsálókkal, repülő- és mászó rovarokkal, stb.) kapcsolatos újabb problémáik megoldásához is hozzánk fordulnak

Ha az ULTRASONIC riasztók felkeltették érdeklődését, részletes termékleírásért és árakért kattintson ide vagy a készülékek képeire.

Autók motortereinek védelmére a speciálisan gépkocsikba tervezett német KEMO-ELECTRONIK márkájú ultrahangos riasztókat és az ugyancsak rendkívül hatékony TSCHÜSS MARDER nyestriasztó aeroszolt kínáljuk. Ezen eszközök önmagukban is hatékony védelmet nyújtanak a nyestek alkatrész rágása ellen és együttes alkalmazásuk mellett szinte teljesen kizárt, hogy az állatok kártétele miatt kell felkeresni az autó szervizeket.

A kereskedelemben sokféle akusztikus állatriasztó kapható. Ezek között olyanok is vannak, amelyek egyáltalán nem, vagy csak időlegesen képesek a nyestek és egyéb gerinces kártevők elriasztására. Azok, akik negatív véleménnyel vannak az ultrahangos riasztó eszközökről, valószínűleg a kevéssé hatékony készülékek valamelyikét vásárolták.

Ha a riasztó kiválasztásakor körültekintően járunk el, hosszú távon is sikeresen védekezhetünk a nyestek egyre gyakoribb kártételével szemben.

Lehet, hogy a rendkívül alkalmazkodó nyestek évek múlva ezeket az eszközöket is megszokják, de jelenleg rendelkezésünkre áll az ellenük való védekezés hatékony eszköztára, melyek Önnek is segítséget nyújtanak a megelőzésben. Látogasson el honlapunkra és válassza ki az Önnek leginkább megfelelő készüléket. Ha nem teljesen biztos döntésében, vagy segítségre, információra van szüksége, szívesen segítünk.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Itt megtalálhatod az eszközöd

 

Épületek, belső terek, padlás, csarnokok, raktárak védelme.

Gépjárművek motortér védelme.