Nyestriasztók gépjárművekbe

Ultrahangos riasztó készülékkel és a nyestriasztó aeroszol alkalmazásával minimálisra csökkenthető a nyestek és rágcsálók által okozható kártétel kockázata.

 • Nyestriasztó gépkocsihoz M094

  7980 Ft Bruttó ár
 • Nyestriasztó gépkocsihoz M100N

  7480 Ft Bruttó ár
 • Nyestriasztó spray (400 ml.)

  2990 Ft Bruttó ár

Az ultrahangos nyestriasztó működési elve

Az ultrahang az állatok számára kizárólag jelentős zaklatást jelent, de fizikailag semmilyen módon nem károsítja őket.

A tapasztalatok és a városlakó nyestekkel foglakozó kutatások eredményei alapján elmondható, hogy a nyest sok mindenhez alkalmazkodott az ember környezetében, de alapösztöneinek megfelelően továbbra is rendkívül óvatos, gyanakvó természetű és a benne félelmet keltő hangokat, tárgyakat és a nála erősebb élőlényeket messzire elkerülő állat. Ezt a félem ösztönt ébreszti fel az ultrahangos nyestriasztó.

A nyestek éjszakai állatok, rendkívül érzékeny hallással. Az állatok az ultrahangtartományba eső hangok kibocsátásával figyelmeztetik egymást a veszélyre. Az állatok azonban csak akkor veszik komolyan a figyelmeztető kiáltást és menekülnek, ha az természetes hangra hasonlít, mintha egy másik nyesttől származna. Ha a hang túlságosan hangos, sőt csattog, ahogy az gyakran előfordul a kürthangszórók vagy a laza piezokorongok esetében, akkor a hangot nem veszik olyan komolyan a nyestek. Tehát fontosabb, hogy tiszta, minél szélesebb körben kisugárzó ultrahangot produkáljunk, mint egy túl hangos, csak egy irányba sugárzó, csattogó hangot.

Hogyan alkalmazható az ultrahangos nyestriasztó

 • Zárt térben (pl.: padlás, szoba, raktár, garázs, motortér,..stb.) eredményesen. 
 • Az egyeddel egy légtérben, ahol az ultrahang szabadon tud terjedni a levegőben.

Hogyan nem alkalmazható az ultrahangos nyestriasztó

 • Falak, födémek, szigetelés mögül nem lehet kiűzni a nyestet. Az ultrahang fizikai tulajdonsága, hogy visszaverődik a tárgyakról vagy elnyelődik a szigetelésben.
 • Nyílt szabad téren csak sávosan terjed az ultrahang.  

Fontos megjegyzés!

Az állatok félelem- és figyelmeztető kiáltása az ultrahangtartományban történik, és ezért elriasztó hatású. Vannak azonban olyan állatok, amelyek hozzászoknak ezekhez a hangokhoz (mindenekelőtt téli időszakban, amikor a nyílt terepen az életfeltételek különösen életveszélyesek). Ezért előfordulhat, hogy az ultrahang a vadon élő állatokban nem tudja kellő mértékben felébreszteni a félelem ösztönt, mivel a túlélés ösztöne erősebb.

A nyestek szagnyomokkal jelölik területüket. Abban az esetben, ha nyest járt az ön autójában, és elhelyezte "szagnyomát", a motormosás ajánlott.

Kérdésed van?

Ha bizonytalan vagy abban, hogy melyik készüléket válaszd és tanácsra, információra van szükséged, akkor forduljon hozzánk bizalommal elérhetőségeink bármelyikén.