Speciális készülék

Kérjük, hogy speciális rovarcsapdák (ATEX, IP, SS készülékek) iránti igényét jelezze telefonon vagy emailben.

  • EX Elite® rovarcsapda robbanásveszélyes környezetbe

  • Flytrap Commercial 30, IP65 ragadólapos rovarcsapda (ZF021)

  • Flytrap Commercial 80, IP65 ragadólapos rovarcsapda (ZF023)

Rovarcsapda UV fénycső típusok

A speciális UV fénycsövek vagy másnéven rovarcsapda fénycső nem tévesztendő össze a normál "neon fénycsövekkel". A rovarcsapda fénycsövek UV fénye azaz ultraibolya vagy ultraviola sugárzás (röviden UV-sugárzás) meghatározott tartományban üzemel. A rovarcsapdákban használatos bevonat nélküli vagy bevonatos (szilánkbiztos) fénycsövek UV tartománya 340-368 nm.

A bevonatos (szilánkbiztos) csövek esetében a gyártás- és környezethigiéniai szempontok szerinti megfelelés valamint a balesetveszély biztos elkerülésének igényére a gyártók védőburkolattal látják el az UV fénycsöveket. Az védő bevonat anyaga fluorozott polimer (FEP). A FEP bevonat garantáltan megakadályozza, hogy csőtörés/csőrobbanás esetén bárminemű szilánkszennyeződés kerüljön a környezetbe. A törhetetlen bevonat az UV fénycső által kibocsájtott fény 97%-át engedi át. Ennek eredményeképpen a lehető legnagyobb mennyiségű hasznos UV-sugárzás jut át a bevonaton, hogy hatékonyan vonzza a rovarokat. Mivel a fénysugárzásnak csak 3%-a szívódik el az anyagban (FEP), a bevonat szerkezeti integritása a cső teljes 12 hónapos élettartama alatt megmarad, megakadályozva az elszíneződést és biztosítva, hogy törés esetén minden üvegszilánk a bevonaton belül maradjon. A bevonatos (szilánkbiztos) fénycsövek teljes mértékben megfelelnek a HACCP elvárásoknak.

A gyártók a bevonatos fénycsöveket általában az UV fénycső valamelyik végén a bevonat alatt egy szalaggal jelölik (gyártónkként eltérhet a szín).

Figyelem

Az Insect-O-Cutor (Pelsis Ltd.) készülékeihez a fénycső teljesítményétől függetlenül csakis a 4-22 W gyújtók használhatóak. 

Kérdésed van?

Ha bizonytalan vagy abban, hogy melyik készüléket válaszd és tanácsra, információra van szükséged, akkor forduljon hozzánk bizalommal elérhetőségeink bármelyikén.