Red Top légycsapda hatékonysága
Red Top légycsapda fára felakasztva
Red Top légycsapda 8L
Red Top légycsapda hatékonysága
Red Top légycsapda fára felakasztva

Red Top légycsapda – 8 literes

6990 Ft Bruttó ár

A Red Top légycsapda a legyek elleni kültéri védekezés leghatékonyabb eszköze. A Red Top a házi legyek és az összes élelmiszerlátogató légyfajta ellen hatékony megoldást nyújt. A csapda belsejében lévő speciális összetételű csalétek kiáramló illata ellenállhatatlanul vonzza a legyeket, melyek a csapda nyílásán át a gyűjtőtérbe repülnek és onnan kijutni már nem tudnak.

Telefonos érdeklődés/rendelés

Árajánlat vagy rendelés leadáshoz koppintson a telefonkagyló ikonra.

Telefonos érdeklődés/rendelés

Árajánlat vagy rendelés leadáshoz hívja a +36 (70) 672 4572 mobilszámot.

Árajánlat/információ kérés

Árajánlat vagy információ kérése e-mailen. Kattintson a boríték ikonra.

A Red Top légycsapda magáncélra kertes házban, állattartó környezetben (baromfi-, sertés- és marhatelepeken, lovardákban, stb.) és további számos helyen egyaránt eredményesen alkalmazható. A légycsapda zárt terek mentesítésére is használható, ha környezetében nem zavaró a csalétek jellegzetes illatanyaga (pl. raktárakban, üzemekben, istállókban). Zárt terekben, ahol a csalétek illata zavaró, az elektromos rovarcsapdák alkalmazásával védekezhetünk a legyek és egyéb repülő rovarok ellen. A nagyobb Red Top légycsapda gyűjtőzsákjának űrtartalma 8 liter, ezért használata ott célszerű, ahol folyamatosan sok a légy. Az 1 liter víz-csalétek elegy fölött még 7 liter szabad űrtartalom marad a gyűjtő zsákban, ezért a csapda még a jelentős légyfertőzöttségű állattartó környezetekben sem telítődik 3-4 hétnél korábban.

A Red Top légycsapda fontosabb termékelőnyei

  • 100%-ban vegyszermentes, mivel a csalétek kizárólag természetes eredetű fehérjéket tartalmaz. A csapda alkalmazásával elkerülhető a környezet vegyi anyagok által történő szennyezése.
  • Használata nagyon egyszerű, a termékhez mellékelt leírás ismeretében semmiféle szakértelmet nem igényel.
  • Rendkívül gazdaságos megoldás, mert egy csapda a csalétek időszakos cseréje mellett évekig használható, szükség esetén vízzel lemosható, ezen kívül semmiféle karbantartást nem igényel. Egy feltöltéssel 40-50 napos bevonzó hatást biztosít.

A Red Top légycsapda csomag két fő részből áll

  • csapda (fóliazsák és a piros hálós tető), valamint
  • egy csomag Red Top csalétek por. (Az utántöltő csalétek por külön is beszerezhető.)
 

Használata

A fóliazsákba beletöltjük a  Red Top csalétek port, ráöntjük a kellő mennyiségű vizet, összekeverjük, majd rátesszük a piros tetőt. Napos, lehetőleg szélárnyékos helyen akasszuk fel, kb. 2 m. magasságban. (Elhelyezése meghatározza hatékonyságát: mivel a csalétek napsütés hatására erjed a legintenzívebben és leggyorsabban, emellett a legyek is kedvelik a napsütötte helyeket.) A csalétek intenzív illata miatt jobb, ha épületektől néhány méter távolságra akasztjuk ki, de akár teraszokon vagy bejárati ajtók mellett is elhelyezhető, ha a levegő áramlása az illatot nem befelé sodorja. A csapda már az első 1-2 nap elteltével „működik”, mert a csalétek por és a víz kémiai reakciója (az intenzív bomlás végbemenetele) azonnal megkezdődik. A foglyul ejtett legyek tetemei az erjedési folyamat során szintén csalétekké válnak. A maximális hatásfokot kb. 1 hét múlva éri el. Ekkor percenként akár 100 (!) légy elfogására is alkalmas. Ez az intenzitás kb. 40 napig fennmarad. A légycsapda istállókban, ólakban is eredményesen alkalmazható, ha a friss víz-csalétek elegyet először 5-7 napig napsütötte helyen „érleljük” és csak ezután helyezzük át a csapdát a zárt térbe. A természetes párolgás következtében csökkenő vízmennyiséget szükség szerint pótolnunk kell, nem szabad hagyni, hogy a csalétek besűrűsödjön. A hatás tovább fokozható, ha utántöltéshez langyos, algamentes vizet használunk. Ezt legegyszerűbben a víz felforralásával érhetjük el. Ha a csapda időközben nem telítődik, hozzávetőlegesen 5-6 hét eltelte után válik szükségessé a rovargyűjtő fóliazsák tartalmának teljes cseréje. Mivel a Red Top nem tartalmaz mérgező anyagokat, nem minősül veszélyes hulladéknak. A rovargyűjtő fóliazsák tartalma elásható, vagy a WC-be önthető. Ezt követően Red Top utántöltő csalétek port alkalmazva a légycsapda az előzőekben leírt módon újabb 5-6 hétig használható. A hideg idõ beálltával a légycsapda megtisztítható és száraz helyen tárolható a következő szezon kezdetéig.

Megrendelési tudnivalók

Amennyiben a terméket meg szeretné vásárolni, megrendelheti telefonon és email-en, vagy nyitvatartási időben át tudja venni irodánkban. Elérhetőségeinket a lap alján, illetve a fenti menüsorban is megtalálja. Ha nem egészen biztos döntésében, vagy információkra van szüksége, szívesen segítünk. Amennyiben első hívására nem vesszük fel a telefont, az csak azért lehet, mert éppen vásárlót szolgálunk ki, vagy a másik vonalon beszélünk, ezért kérjük, ismételje meg hívását, vagy írjon emailt.

További információk

Gyártó

Márka