Red Top légycsapda utántöltőpor

Red Top légycsapda utántöltő por

1990 Ft Bruttó ár

A Red Top utántöltő csalétekporral egy légycsapda akár évekig használható. Az utántöltő csalétekpor a 3 és a 8 literes csapdához is megfelel.

Telefonos érdeklődés/rendelés

Árajánlat vagy rendelés leadáshoz koppintson a telefonkagyló ikonra.

Telefonos érdeklődés/rendelés

Árajánlat vagy rendelés leadáshoz hívja a +36 (70) 672 4572 mobilszámot.

Árajánlat/információ kérés

Árajánlat vagy információ kérése e-mailen. Kattintson a boríték ikonra.

A Red Top légycsapda fontosabb termékelőnyei

  • 100%-ban vegyszermentes, mivel a csalétek kizárólag természetes eredetű fehérjéket tartalmaz. A csapda alkalmazásával elkerülhető a környezet vegyi anyagok által történő szennyezése.
  • Használata nagyon egyszerű, a termékhez mellékelt leírás ismeretében semmiféle szakértelmet nem igényel.
  • Rendkívül gazdaságos megoldás, mert egy csapda a csalétek időszakos cseréje mellett évekig használható, szükség esetén vízzel lemosható, ezen kívül semmiféle karbantartást nem igényel. Egy feltöltéssel 40-50 napos bevonzó hatást biztosít.

Alkalmazása

Red Top 3 literes légycsapdánál

1) Vegyük le a piros záró tetőt. 2) Emeljük ki a szűkítő hálót rögzítő gyűrűt és vegyük ki a szűkítőt. 3) Ürítsük ki a fólia zsákot* és öblítsük ki tiszta vízzel. 4) Helyezzük vissza a szűkítő hálót és rögzítsük a gyűrűvel. 5) Töltsünk 1 liter vizet a fólia zsákba, szórjuk bele az utántöltő port és keverjük össze. 6) Ellenőrizzük, hogy a szűkítő háló belső nyílása nyitott legyen, szükség esetén igazítsuk meg. 7) Helyezzük vissza a piros záró tetőt és akasszuk a csapdát korábbi helyére.

Red Top 8 literes légycsapdánál

1) Forgassuk el a piros záró tetőt addig, amíg a piros záró tető és az alatta lévő sárga háló tartó gyűrű kiemelhető a helyéről. 2) Ürítsük ki a fólia zsákot* és öblítsük ki tiszta vízzel. 3) Töltsünk 1 liter vizet a fólia zsákba, szórjuk bele az utántöltő port és keverjük össze. 4) Helyezzük vissza a csapda tetejére a záró elemeket és fordítsuk el. 5) Ellenőrizzük, hogy a szűkítő háló belső nyílása nyitott legyen, szükség esetén igazítsuk meg. 6) Akasszuk a csapdát korábbi helyére. A csalétek por száraz, hűvös helyen tárolva a következő idényben is teljes értékű csalogató hatást fejt ki.

Használata

A fóliazsákba beletöltjük a  Red Top csalétek port, ráöntjük a kellő mennyiségű vizet, összekeverjük, majd rátesszük a piros tetőt. Napos, lehetőleg szélárnyékos helyen akasszuk fel, kb. 2 m. magasságban. (Elhelyezése meghatározza hatékonyságát: mivel a csalétek napsütés hatására erjed a legintenzívebben és leggyorsabban, emellett a legyek is kedvelik a napsütötte helyeket.) A csalétek intenzív illata miatt jobb, ha épületektől néhány méter távolságra akasztjuk ki, de akár teraszokon vagy bejárati ajtók mellett is elhelyezhető, ha a levegő áramlása az illatot nem befelé sodorja. A csapda már az első 1-2 nap elteltével „működik”, mert a csalétek por és a víz kémiai reakciója (az intenzív bomlás végbemenetele) azonnal megkezdődik. A foglyul ejtett legyek tetemei az erjedési folyamat során szintén csalétekké válnak. A maximális hatásfokot kb. 1 hét múlva éri el. Ekkor percenként akár 100 (!) légy elfogására is alkalmas. Ez az intenzitás kb. 40 napig fennmarad. A légycsapda istállókban, ólakban is eredményesen alkalmazható, ha a friss víz-csalétek elegyet először 5-7 napig napsütötte helyen „érleljük” és csak ezután helyezzük át a csapdát a zárt térbe. A természetes párolgás következtében csökkenő vízmennyiséget szükség szerint pótolnunk kell, nem szabad hagyni, hogy a csalétek besűrűsödjön. A hatás tovább fokozható, ha utántöltéshez langyos, algamentes vizet használunk. Ezt legegyszerűbben a víz felforralásával érhetjük el. Ha a csapda időközben nem telítődik, hozzávetőlegesen 5-6 hét eltelte után válik szükségessé a rovargyűjtő fóliazsák tartalmának teljes cseréje. *Mivel a Red Top nem tartalmaz mérgező anyagokat, nem minősül veszélyes hulladéknak. A rovargyűjtő fóliazsák tartalma elásható, vagy a WC-be önthető. Ezt követően Red Top utántöltő csalétek port alkalmazva a légycsapda az előzőekben leírt módon újabb 5-6 hétig használható. A hideg idő beálltával a légycsapda megtisztítható és száraz helyen tárolható a következő szezon kezdetéig.

Megrendelési tudnivalók

Amennyiben a terméket meg szeretné vásárolni, megrendelheti telefonon és email-en, vagy nyitvatartási időben át tudja venni irodánkban. Elérhetőségeinket a lap alján, illetve a fenti menüsorban is megtalálja. Ha nem egészen biztos döntésében, vagy információkra van szüksége, szívesen segítünk. Amennyiben első hívására nem vesszük fel a telefont, az csak azért lehet, mert éppen vásárlót szolgálunk ki, vagy a másik vonalon beszélünk, ezért kérjük, ismételje meg hívását, vagy írjon emailt.

További információk

Gyártó

Márka